Metodologia

La Biodanza és practicable per totes les persones. Des de nens a gent gran, i amb això les propostes varien sempre adaptant-se al grup.

De tota manera, una sessió estàndard de Biodansa dura unes 2 hores, i es practica setmanalment. La proposta de la Biodanza és d’un procés ens convida a gaudir dels seus beneficis a través de la progressivitat.

A la primera part, d’una mitja hora, ens asseiem en cercle. El cercle és la forma geomètrica per excel·lència de la Biodanza. El cercle ens permet ocupar el nostre lloc, estar i alhora crear un espai de confiança. El cercle ens permet a tots veure’ns, i deixar-nos veure, escoltar i ser escoltats. En el cercle tots estem presents per igual i ocupant el nostre lloc amb la nostra singularitat personal. En aquesta primera part, es comparteix verbalment, com estem?, Què vivència de la setmana anterior va ser important? O Què ens hem adonat? O en ser la primera vegada, què ens ha portat fins allà?

Després d’aquesta primera part, en què compartim des del verbal, la segona part deixem a part la paraula estructurada, i passem a ser paraula, amb el nostre moviment, amb la nostra dansa, amb els nostres gestos i mirada. Durant aquesta segona part, el facilitador o facilitadora, dóna propostes de moviment amb una música determinada per moure’ns tot sol, en parella o en grup. Sempre amb aquest propòsit de facilitar la trobada amb nosaltres mateixos, amb l’Altre i amb el Tot, aquest tot que ens envolta i del qual formem part.

Totes les propostes parteixen d’un moviment integrador, generador de benestar, i s’acompanyen d’un moviment existencial. Entenem que, la nostra manera de moure’ns és la nostra manera d’estar en la vida.