Filosofia

La Biodanza es basa en el principi Biocèntric, en el qual se situa la vida al centre de tot. Rolando Toro era un revolucionari. Un somiador. Un home que desitjava democràticament la salut per a tothom. Un home apassionat i crític amb la realitat, amb els estils de vida dissociatius, en què històricament des del paradigma cartesià es divideix ment i cos, i el sagrat del profà. Rolando Toro va ser un guerrer amb Amor, el creador d’un sistema integrador, que pretén promoure el sentiment, el sentir la vida com a sagrada en cada moment quotidià, en cada moment viscut.

Rolando Toro, en la seva obra Biodanza es pregunta: Canviar el món sense canviar-nos a nosaltres mateixos? I afegeix: Les transformacions socials només poden tenir èxit a partir de la salut, i no de la neurosi i el ressentiment. Altrament, els canvis socials només tindran l’efecte de substituir una patologia per una altra. ”

La Biodanza ens convida a portar el viscut en cada sessió més enllà de les quatre parets de la sala. És un procés, una possibilitat transformadora de la persona cap a una vida saludable. Ens convida a un canvi interior per afavorir la Vida.

Rolando Toro era un home apassionat, un poeta, un antropòleg i educador. Va voler oferir a la humanitat un sistema humanitzador, de reaprenentatge, que ens permetés caminar cap a una vida saludable, entenen la felicitat com un valor social.