Biodanza

biodanza2La Biodanza ens convida a dansar la vida, a l’expressió saludable del que som, i per això no s’ha de saber ballar.

La Biodanza és un sistema vivencial de creixement personal, creat per l’antropòleg xilè Rolando Toro Araneda els anys 60, que treballa amb la música, el moviment, l’emoció i el grup i a través de la vivència, que l’entenem com l’experiència intensa de l’aquí i ara.

La Biodanza és una invitació a l’expressió saludable del que som. Es un sistema que afavoreix l’expressió saludable de la persona a nivell corporal, orgànic i existencial i el desenvolupament del potencial humà i de les capacitats personals: la vitalitat, el benestar, la salut, l’alegria, l’empatia, la creativitat, la cooperació i el treball en equip, per aconseguir una major integració amb un mateix (pensar-sentir-actuar) i amb els altres, permetent una renovació orgànica i buscant una reeducació afectiva.

La Biodanza ens convida a l’encontre. A l’encontre amb nosaltres mateixos, amb l’Altre, i amb tot allò que ens envolta. És un encontre amb la Vida en majúscules.

Un dels objectius principals de la Biodanza és transformar els estils de vida, creant condicions saludables que aportin a l’ésser humà millores en la seva qualitat de vida i una millor relació amb ell mateix, amb l’altre i amb l’entorn. La Biodanza és un sistema que promou la salut i el benestar, que ens empeny cap a la vida, cap a l’Ésser, a trobar-nos, a estimar, a ser Vida.

 

Els beneficis de la Biodanza

La Biodanza és un reforçador de la nostra identitat, millora l’autoestima i l’autoimatge, promou la vitalitat i la creativitat, la integració entre el sentir-pensar i actuar, estimula l’empatia, la comunicació afectiva, la nostra capacitat de sentir plaer, l’escolta de un mateix i de l’altre, la capacitat de expressar-nos, de ser autèntics, augmenta la satisfacció amb el que som, reaprenem a posar límits d’una manera afectiva, estimula el nostre instint per a la vida, el nostre instint de cooperació, el treball en equip.

Per a saber més sobre la biodanza:

Biodanza de Rolando Toro Araneda

Biodanza: Vida y plenitud de Maria Lúcia Pessoa Santos