Noticies

 

Cuida la Vida participa a les Jornades presencials dins del programa B-Value juntament amb 40 entitats més del 3er sector

Foto dia 1

Unes jornades que han estat molt útils per fer aterrissar els nostres projectes i poder-los contrastar amb profesionals d’altres àrees que no tenen ninguna vinculació amb aquest sector i així enriquir-nos mutuament.

 

BUSQUEM PERSONES QUE PARLIN OBERTAMENT SOBRE

SALUT MENTAL I GÈNERE

Un micròfon, una butaca de pell i una plaça oberta a reflexions, experiències, idees, sentirs i pensaments sobre salut mental i gènere.

Us convidem a PARLAR OBERTAMENT I A ESCOLTAR AMB INTERÈS.

parlem obertament

14 de març de 17 a 18:30h a la Plaça del Diamant

Organitza: l’Associació Cuida la Vida
Per més informació: afb.cuidalavida@gmail.com – 679612853

“Donar veu a la salut mental és parlar obertament i amb naturalitat de la nostra experiència en salut mental, sigui quina sigui, i escoltar activament i amb interès quan algú parli sobre la seva experiència. Així, aconseguirem que ningú amagui la seva experiència de salut mental per por a la discriminació o el rebuig.”
Aquesta convocatòria neix perquè creiem que: 
El millor remei contra l’estigma és parlar-ne obertament!

SALUT MENTAL I GÈNERE

Vivim en una època on malgrat que l’esperança de vida és major per les dones, la salut mental femenina és pitjor que la masculina (segons l’enquesta de Salut de Catalunya del 2014 la prevalença dels problemes de salut mental és d’un 6,5% per els homes i d’un 10,5% per a dones).

Els estudis demostren que la discriminació social, legal i econòmica és, en part, causant de sentiments d’indefensió, dependència i baixa autoestima, els quals influeixen en els trastorns mentals.

A més a més, les dones hem hagut d’assumir una doble responsabilitat productiva i domèstica fent que tinguem menys temps per realitzar accions destinades al propi benestar i a la cura social, física i psicològica.

Segons l’estudi sobre l’estigma i la discriminació a Catalunya 2016, les dones que passen per un problema de salut mental reben més discriminació que els homes en diversos aspectes. D’altra banda, es descriu que la possibilitat de rebre un diagnòstic que apunti a quelcom de caire psicosomàtic és un 25% més alta en el cas d’una dona i és possible que no se li ofereixin proves diagnòstiques en un primer moment (Bernstein, 1991).

Així com hi ha una manca d’estudis pel que fa a farmacocinètica i, sobretot, per la manca de resposta diferencial dels tractaments farmacològics. Les diferències en absorció i eliminació del home i la dona no troben el seu correlat en una dosi diferent generant més efectes adversos en el cas de les dones amb un mecanisme d’eliminació més lent.

Coincidint en el mes del dia de la dona, us convidem a parlar ObertaMent i a escoltar amb interés sobre salut mental i gènere

Us convidem a PARLAR I A ESCOLTAR AMB INTERÈS SOBRE SALUT MENTAL!

Organitzat per:
Arapdis: http://www.arapdis.org/
Salut mental Gracia | GRUP ATRA: http://www.grupatra.org/
Cuida la vida: https://associaciocuidalavida.wordpress.com/

 


 

DANSANT SENSE ETIQUETES és un projecte de l’associació Cuida la vida, que pretén contribuir a la lluita contra la discriminació i l’estigma en salut mental.

VOLS PARTICIPAR-HI?
Et proposem participar en tallers de Biodanza, setmanals, els dimecres.
Horari: 18.30h a 20.30h
Lloc: Sala Tarika
Gran de Gràcia 115 2on 2a  (L3 Fontana)
Projecte gratuït subvencionat per Obertament.

Si estàs interessat/da en assistir-hi posa’t en contacte amb nosaltres a través de afb.cuidalavida@gmail.com i omple el següent formulari:

Per inscriure-us a la sessió, ompliu el següent formulari:

Formulari "Dansant sense etiquetes"